عیدی امسال: «آن که زیاد میدانست» (راهنمای بازی مامور مخفی)

چه چیزی بهتر از این که امسال تو مهمونی ها و بین خانواده و دوستان بتونین یه بازی ساده ولی خیلی مفرح رو دور هم بازی کنین و خاطره های خوبی از دورهمی هاتون بسازین؟ بازی مامور مخفی (Insider) یکی از بازیهای خیلی خوب سال 2016 بوده که با تغییرات خیلی کمی اینجا بهتون معرفیش میکنم. از همه بهتر هم اینه که برای این بازی به هیچ وسیله خاصی به جز یک ساعت و یک قلم و کاغذ احتیاج ندارین! (و البته یه جمع مشتاق برای بازی).

خب اول بذارین ازتون بپرسم که بازی بیست سوالی رو بلدین؟ اگه آره، پس 80 درصد راه رو رفتین. بازی مامور مخفی کاملن مثل بازی بیست سوالی انجام میشه، یعنی یک نفر یک کلمه انتخاب میکنه و تمام بقیه بازیکنها سعی میکنن با پرسیدن سوالاتی که جوابشون بله یا خیر هست، کلمه رو حدس بزنن. فقط یک فرق اساسی بین این بازی و بیست سوالی هست، اونم اینه که یکی از بازیکن هایی که سوال میپرسه از اول بازی میدونه کلمه چیه! جالب شد، نه؟ بذارید برگردم و از اول بازی رو دقیق براتون توضیح بدم.

این بازی رو میشه با چهارنفر تا هفت، هشت نفر بازیکن بازی کرد. بازی کلن حدود شیش هفت دقیقه بیشتر طول نمیکشه، برای همین میتونین اگه دوست داشتین چندبار تو یک مهمونی بازیش کنین. اول بازی یک نفر از بازیکنها به عنوان پاسخگو انتخاب میشه. پاسخگو یک کلمه انتخاب میکنه و اون کلمه رو خیلی واضح و خوانا و نسبتن بزرگ روی یک کاغذ مینویسه و کاغذ رو رو به پایین بین بازیکن ها میذاره (طوری که هیچکس کلمه رو نمیبینه).در مرحله بعد یکی از بازیکنهای دیگه (به جز پاسخگو)، به یکی از روشهای زیر به عنوان مامور مخفی انتخاب میشه. روش اول: به تعداد بازیکنهای دیگه، کاغذهای کوچکی ببرید و روی یکیشون بنویسید مامور مخفی و بعد کاغذها رو تا کنید و مخلوط کنید و هر بازیکن یکیشون رو برداره و نگاه کنه. روش دو: از کارتهای بازی استفاده کنید، به تعداد بازیکنها کارت بازی بردارید به صورتی که همشون سیاه باشن و فقط یکی قرمز باشه. بعد هرکدوم از بازیکنها یکی از کارتها رو بدون اینکه بقیه ببینند برمیداره، و اونی که کارت قرمز رو برداشته مامور مخفی خواهد بود. در هر دو حالت مامور مخفی نباید به بقیه بروز بده که مامور مخفی شده. در حقیقت بازی یک مبارزه بین مامور مخفی و بقیه بازیکنها (حتی بازیکن پاسخگو) خواهد بود.

خب پس تا حالا بازیکن پاسخگو کلمه اش رو انتخاب کرده و روی کاغذ نوشته و بازیکن مامور مخفی هم انتخاب شده (که فقط خودش میدونه کیه). حالا بازیکن پاسخگو از همه میخواد که چشماشونو ببندن. خود پاسخگو هم چشمهاشو میبنده. بعد که همه چشمهاشونو بستن بازیکن پاسخگو برگه ای که کلمه روش نوشته شده رو برمیگردونه و در حالیکه هنوز چشم خودش هم بسته است از مامور مخفی میخواد که چشماشو باز کنه و کلمه رو نگاه کنه. بعد از چند ثانیه که مطمئن شدید مامور مخفی کلمه رو دیده، پاسخگو از مامور مخفی میخواد که چشماشو ببنده، بعد کاغذ رو دوباره رو به پایین میکنه، و بعد از همه میخواد که چشماشون باز کنن ( خودش هم چشماشو حالا باز میکنه). پس حالا چی شد؟ الان به جز بازیکن پاسخگو، مامور مخفی هم میدونه که کلمه چیه.

خب از اینجا به بعد بازی دیگه خیلی ساده است. یه ساعت یا موبایل بردارین و 4 دقیقه وقت بگیرین. از وقتی این چهار دقیقه شروع میشه همه بازیکنها شروع میکنن و از بازیکن پاسخگو سوال میپرسن تا بتونن حدس بزنن که کلمه نوشته شده چیه. بازیکن پاسخگو میتونه به هر سوال فقط یکی از این سه جواب رو بده: آره، نه، یا نمیدونم. یعنی به جز این سه جواب هیچ توضیحی در مورد جواب سوالها نمیتونه بده. بازیکنها میتونن بدون رعایت کردن نوبت خاصی سوال بپرسن و همه هم میتونن همکاری کنن. اگه چهار دقیقه تموم بشه و جواب سوال پیدا نشه، همه بازیکنها با هم بازنده شدن! (یعنی هم بازیکن پاسخگو، هم مامور مخفی، و هم بقیه، همه بازنده شدن). ولی اگه بازیکنها قبل از تموم شدن چهار دقیقه به پاسخ برسن، اونوقت بازی وارد مرحله دومش میشه. حالا باید با موبایل یا ساعت، 2 دقیقه وقت بگیرین. توی این دو دقیقه بازیکن ها با هم بحث میکنن که به نظرشون چه کسی مامور مخفی بوده ( مثلن بر اساس اینکه چه کسی چه سوالای خاصی پرسیده یا اینکه کی تونسته کلمه رو حدس بزنه یا چیزای دیگه). در پایان دو دقیقه، بازیکنها بحث رو متوقف میکنن و رای گیری میکنن، به این صورت که با شمارش سه، هر کسی با انگشت بازیکنی رو که به نظرش مامور مخفیه نشون میده. بازیکنی که بیشترین رای رو بیاره اعلام میکنه که مامور مخفیه یا نه. اگه بازیکنها مامور مخفی رو درست تشخیص داده باشن، همه به جز مامور مخفی برنده شدن ( یعنی پاسخگو و بقیه بازیکنها) و مامور مخفی باخته. ولی اگه مامور مخفی رو اشتباه تشخیص داده باشن، مامور مخفی برنده شده و بقیه بازیکنها بازی رو باختن. در صورتی که چند نفر در رای گیری رای مساوی بیارن، رای گیری دوباره و فقط برای اونها انجام میشه، و اگه دوباره رایشون مساوی شد، اونی که بازیکن پاسخگو بهش رای داده انتخاب میشه.

از خوبیهای این بازی اینه که مامور مخفی دلیلی نداره که برخلاف جهت بقیه بازیکنها بازی کنه و به نفعشه که مثل بقیه کمک کنه که کلمه حدس زده بشه، فقط باید مواظب باشه که بقیه نفهمن که زیادی میدونه! یک توصیه برای داشتن بازی خوب اینه که کلمه انتخابی زیاد ساده نباشه، چون در این صورت حدس زدنش بدون کمک مامور مخفی هم ساده خواهد بود، و بعد پیدا کردن مامور مخفی خیلی سخت میشه.

ما این بازی رو تا حالا تو جمع هامون چندین بار بازی کردیم و همه هر بار خیلی لذت بردن. امیدوارم شما هم از بازی کردنش لذت ببرین 🙂

0
اشتراک‌گذاری
مسعود

5 دیدگاه

  1. Mahta

    مرسی از پیشنهاد خوبتون ، به نظر بازی جالبی میاد حتما تو اولین فرصت بازی میکنم

  2. ایول، چه عیدی خوبی، حتما بازیش می‌کنم :))

  3. Fatemah

    سلام
    خيلى خوب بود
    ممنون

  4. مهدی حجازی

    مثل همیشه . عالی .
    حالا یه سوال . این بازی رو چطور میشه بصورت تماما کارتی تبدیل کرد ؟؟
    مثلا در مرحلهء پیشرفته تر با کارتهای پاسور هم بازی کرد ؟؟؟
    خوب تکلیف عید هم مشخص شد . ببینم چکار میکنین !!!!

    • مسعود

      این که چجوری بشه با کارتهای پاسور بازی کرد رو نمیدنم :))
      ولی بازی اصلی کارتهایی داره که کلمات از روی اونها انتخاب میشن، به جای اینکه بازیکنها خودشون کلمه رو انتخاب کنن.

ارسال پاسخ