گزارش کوتاه دیدار از Spiel 2014

نمایشگاه Spiel هرساله در فصل پاییز در شهر Essen آلمان برگزار میشه و مهمترین گردهمایی اهالی بردگیم در دنیاست. امسال من تونستم برای یک روز در این نمایشگاه شرکت کنم. تصمیم گرفتم یک گزارش خیلی کوتاه از دیدار خودم و همچنین معرفی خیلی کوتاهی از بازیهایی که خودم خریدم رو بنویسم. میدونم که هم شرکت در نمایشگاه و هم خریداری بازیها برای اکثر خواننده‌های سایت کار ساده ای نیست. قصد من بیشتر نشون دادن بخشی از دنیای بردگیمه که خارج از ایران داره اتفاق میفته و به صورت غیرمستقیم تشویق سرمایه گذاران و ناشران ایرانی در سرمایه گذاری در این صنعته.

نمایشگاه چهار روز برای عموم باز هست و قیمت بلیطش ۱۱.۵ یورو است. قبل از این چهار روز نمایشگاه یک روز هم انحصارن برای روزنامه نگاران و متخصصین بردگیم باز هست که میتونن در محیط خلوت تری با هم گفتگو کنن و بازیهای جدید رو بررسی کنن. درهای نمایشگاه هرروز ساعت ۱۰ باز میشه و ساعت ۷ بعد از ظهر هم سالنها بسته میشن. در نمایشگاه امسال حدود ۸۵۰ عنوان جدید بردگیم برای اولین بار توسط ناشران عرضه شدند. این به علاوه تمام بازیهای سالهای قبله که ناشران دوباره برای فروش میارن. نمایشگاه از چهار سالن اصلی و یک سالن که بهش گالریا میگن تشکیل شده. ناشرها در این چهار سالن غرفه دارن و در غرفه شون بازیهای منتشر شده‌شون رو هم برای فروش دارن و هم میزهایی دارن که میشه نشست و بازیها رو امتحان کرد. بعضی از ناشرها نسخه های در حال ساخت بازیهای آینده‌شون رو دارن که میشه امتحان کرد. اکثر بازیهایی که مربوط به ناشرها یا طراحان بازی معروف هستن در یکی دو روز اول نمایشگاه (حتی بعضی وقت ها در ساعات اول روز اول) موجودیشون تموم میشه و دیگه برای خرید موجود نیستن و فقط میشه امتحانشون کرد، و باید برای خریدشون صبر کرد تا چند ماه دیگه به بازار وارد بشن. ولی اکثر این بازیها رو اگه بخواید میتونید قبل از نمایشگاه از طریق سایت ناشرها رزرو کنید و در این صورت یک نسخه از بازی رو براتون نگه میدارن. برای بعضی از ناشرها، مخصوصن ناشرهای آسیای شرقی (ژاپن، کره، تایوان) و ناشرهای روسی بهترین کار اینه که اگه بازی رو میخواید حتمن رزرو کنین، چون امکانش هست که این بازیها هیچ وقت بعد از این نماشگاه به بازار اروپا یا آمریکا وارد نشن.

سالن گالریا جاییه که در اون غرفه های سرگرمی برای بچه ها و غرفه های فروش خوراکی وجود داره. علاوه بر اون این سالن هر روز سر ظهر محل قرار کسانیه که قبل از نمایشگاه با هم قرار گذاشتن که بازیهایی که نمیخوان رو با هم معاوضه کنن. اکثر این آدمها همدیگه رو نمیشناسن و فقط آی دی همدیگه رو در سایت boardgamegeek میدونن. برای همین برای پیدا کردن هم یک پلاکارد با اسم خودشون بالای سر خودشون نگه میدارن و در همون حال مشغول گشتن دنبال اسم شخصی میگردن که قرار بازی ای رو با اون عوض کنن. به همین دلیل هر روز سر ظهر اینجا صحنه بسیار جالبی از یه عالمه آدم به وجود میاد که اکثرن با یه خروار بازی و یه پلاکارد بالای سرشون مشغول بررسی اسامی روی بقیه پلاکاردها هستن 🙂


در ادامه من چندتا از بازیهایی جدیدی که از نمایشگاه امسال خریدم رو معرفی میکنم. باز هم تاکید میکنم هدفم اینه که تنوع محصولات دنیای بردگیم رو هم از نظر شکل محصول، هم از نظر کشورهای تولید کننده، و هم از نظر داستانهای بازیها نشون بدم:

Samurai Spirit

این بازی از کشور فرانسه است و بازی جدید طراح مهم بازی آنتوان باوزا است که طراح بازیهای مهمی مثل هانابی، Seven Wonders و Ghost Stories است. این بازی یک بازی همگروهی برای تا ۷ نفر بازیکنه، و داستانش بر اساس داستان هفت ساموریاییه. بازیکن ها نقش سامورایی هایی رو بازی میکنن که باید از یک دهکده در مقابل هجوم تبه کاران که قصد نابودی و چپاول دهکده رو دارن دفاع کنن.

The Ravens of Thri Sahashri

این بازی از کشور ژاپنه و یک بازی همگروهی برای دقیقن ۲ نفره. اسم بازی رو میشه ترجمه کرد «زاغهای دنیای دیگر». داستان بازی (که خیلی منحصر به فرده) در مورد دختریه که به دلیل ضربه روحی و زجرهایی که در زندگی کشیده به کما رفته، و دوستش که قدرت نفوذ ذهنی داره به رویای اون نفوذ میکنه و تلاش میکنه با کمک خودش اون رو به دنیای واقعی برگردونه.

Prohis

این بازی از کشور فرانسه است. در این بازی بازیکنها نقش قاچاقچی-هایی رو بازی میکنن که تلاش میکنن دور از چشم بازرسها اجناس ممنوع رو در لابه‌لای اجناس مجاز وارد انبارهای خودشون کنن. هر بازیکن در نوبت خودش تلاش میکنه که اجناسی رو به انبارش وارد کنه و بقیه بازیکن ها میتونن نقش بازرس رو بازی کنن. بلوف زدن و بلوف گرفتن از اجزای خیلی مهم این بازیه.

[redacted]

ناشر این بازی از کشور فنلانده، ولی طراحان بازی انگلیسی و مجارستانی هستن. در این بازی بازیکنها در دو تیم مختلف هستن. ولی هیچ بازیکنی نمیدونه کدوم بازیکن هم تیمیشه و کدوم بازیکن در تیم مقابله. بازیکنها نقش ماموران مخفی گروههای مختلفی رو بازی میکنن که خبردار شدند که یک کیف که حاوی اسناد خیلی مهمیه در یک مهمانی قراره ردوبدل بشه و به این دلیل با لباس مبدل وارد اون مهمونی شدن. در طول بازی بازیکنها سعی میکنن که اون کیف رو در اون ساختمان پیدا کنن و اون رو به هلیکوپتری که قرار به بالای بام ساختمان بیاد برسونن و کیف رو توسط اون هلیکوپتر به تیم خودشون برسونن. ولی بازیکنها باید برای بهترین نتیجه ممکن بتونن در حین بازی هم تیمی خودشون رو هم پیدا کنن و با اون همکاری کنن. (ولی البته هیچ وقت نمیشه مطمئن بود بازیکنی که خودش رو هم تیمی شما جا زده از افراد تیم مقابل نیست و نمیخواد در آخرین لحظه هلیکوپتر رو منفجر کنه!)

The Lord Of the Ice Garden

این بازی از کشور لهستانه. داستان بازی بر اساس یک رمان فانتزیه که در کشور لهستان خیلی پرطرفداره، ولی البته دونستن داستان برای بازی کردن لازم نیست. در این بازی بازیکن ها نقش دانشمندانی رو بازی میکنن که وارد یک سیاره ناشناخته شدن و اونجا با چشمه های جادویی برخورد کردن که میتونه به اونها قدرتهای عجیب بده. این دانشمندها با بدست آوردن این قدرتها هدف اولیه‌شون رو فراموش میکنن و هرکدوم به دنبال به دست آوردن قدرت میرن، و هر کدوم به شکل و سبک متفاوتی. بازیکن ها در طول بازی باید نیروهای خودشون رو در این سیاره گسترش بدن و از قدرتهای منحصر به فرد نیروهای خودشون استفاده کنن تا زودتر از بقیه بازیکن ها به هدف خاص خودشون برسن. هدف بازی برای هر بازیکن متفاوته، و هر بازیکن باید در عین حال که برای هدف خودش تلاش میکنه حواسش باشه که جلو رسیدن بقیه بازیکن ها رو هم به هدفهای خودشون بگیره. برخلاف خیلی از بازیهای این سبک، این بازی هیچ گونه عنصر احتمالی مثل تاس نداره.

0
اشتراک‌گذاری
مسعود

7 دیدگاه

  1. ممنون از گزارش نمایشگاه و به خصوص معرفی بازی های جدید 🙂
    منم از Samurai Spirit خوشم اومد. اینم پیوند دو تا از ویدیوهای مربوط به این بازی برای دوستانی که علاقمند هستن بیشتر درباره ی این بازی بدونن
    http://www.shutupandsitdown.com/blog/post/review-samurai-spirit

  2. zimberkazmiz

    ممنون از گزارش نمایشگاه و به خصوص معرفی بازی های جدید 🙂

    لینک ویدیوهای معرفی بازی Samurai Spririt:
    http://www.shutupandsitdown.com/blog/post/review-samurai-spirit

    by Marco Arnaudo

  3. گزارش خوبی بود.
    اگه می‌شد قیمت این بازی‌ها رو هم بدونیم خوب می‌شد.
    موفق باشید

    • قیمت دقیق بازیها فکر کنم کمکی نمیکنه، چون بسته به جایی که بتونید پیداشون کنید متفاوته. ولی به طور کلی قیمت بازیهای مبتنی بر کارت و نسبتن کوچک، بین 7 تا 15 یورو، و قیمت بازیهای بزرگتر که صفحه و اجزای مختلف مثل مجسمه مینیاتوری و… دارن بین 35 تا60 یورو میتونن باشن.

  4. مهدی

    با سلام مجدد . ضمن تبریک سال نوی میلادی ، اگر امکانش هست بازی Prohis رو معرفی (مثل همیشه با جزئیات کامل !) کنید . با تشکر فراوان

  5. مهدی

    redacted هم فکر کنم ترکیبی از the resistance و بازی سرنخ! باشه

ارسال پاسخ