راهنمای برگزاری نشست بازی، قسمت دوم: مدل پس از ساعت کاری
(قسمت اول این مجموعه رو اینجا میتونید بخونید)
برای این مدل از یه هفته تا ده روز قبل ما تصمیم میگیریم که یه برنامهی بازی با همکارها بذاریم.
بازیهای مناسب برای این گونه نشستها: بستگی به تعداد شرکتکنندهها و حس و حال، بازیهایی انتخاب میشه مثل رزیزتنس (resistance) یا ساباتور (saboteur) یا دیکسیت (dixit) یا بنگ (!bang) که همه بازی کنند و یا دو گروه میشن و بازیهای دیگه با تعداد کمتر انجام میشه. به چند نکتهی مهم برای انتخاب بازی در این گونه نشستها باید توجه کرد:
۱. چون دعوت عمومی انجام میشه، ممکنه کسانی شرکت کنند که برای بار اول بازی میکنند؛
۲. زمان بعد از ساعت کاریه و افراد ممکنه خسته باشند.
بنابراین بازیهای انتخابی نباید سنگین باشند، باید جنبهی سرگرمکنندهگیشون به جنبه فکریبودنشون بچربه و باید تا حد خوبی معاشرتی باشند. یعنی چی؟ یعنی این که من که ۸ ساعت داشتم کار میکردم و هنوز هم شام نخوردم، تو این زمان پس از ساعت کاری، دیگه نمیتونم مثلن شطرنج بازی کنم یا در سکوت بشینم یه بازی جنگی-استراتژیک پیچیده انجام بدم. ترجیح میدم که بشینم با یه عدهای معاشرت کنم و در عین حال یه بازی هم کرده باشم. بنابراین بازیهایی برای این ساعت خوب اند که این امکان رو به افراد بدند. یه نکتهی خیلی مهم دیگه: برگزارکننده باید خودش کاملن برای یاددادن بازی مسلط باشه و قبلن هم تمرین کرده باشه که بتونه یه طور ساده و شیرینی بازی رو توضیح بده. وگرنه تو اون ساعت بخواد بره از رو کتابچه بخونه، حوصلهی افراد سر میره.
زمان: مدت زمان این جلسهها معمولن حدود دو ساعته.
مکان: محل بازی معمولن یه جاییه مثل یه کافه نزدیک محل کار، دانشگاه یا هر جایی که ما فعالیت روزانهمون رو انجام میدیم، یا اتاقی در همون محل کار.
پذیرایی: هیچگونه پذیرایی از طرف برگزارکننده انجام نمیشه و هر کسی مسئول خوراکی و آشامیدنی خودش خواهد بود.
برای برگزاری این مدل، تعداد زیادی از طریق ایمیل دعوت میشند و البته هر کسی هم آزاده که مهمان بیاره. متن ایمیل یه چیزیه شبیه به این:
– برنامهی بازی رزیزتنس، در روز سه شنبه، از ساعت ۵ تا ۷
– سقف تعداد شرکت کنندهها: ۱۰ نفر (در صورتی که کمتر از ۶ نفر شرکت کنند، به جای رزیزتنس بازی فلان انجام خواهد شد).
– مکان: کافه فلان یا اتاق فلان در ساختمان محل کار
– لینک ثبت نام
نکتهی مهم دیگه تو متن ایمیل یه لینکه که افراد بتونند مشخص کنند که شرکت میکنند و چند نفر دیگه همراهیشون خواهند کرد. یه چیزی مثل سرویسی که سایت http://doodle.com ارائه میده برای زمانبندی برنامههای گروهی.
به این ترتیب همه میبینند که تعداد شرکتکنندهها تا حالا چند نفر شده و دیگه لازم نیست به برگزارکننده ایمیل بزنند. این لینک خیلی مهمه چون کلی از زحمت دعوتکننده و قاطیپاطیشدنهای برنامه جلوگیری میکنه.
گاهی ما از سایتهای دیگهای هم استفاده میکنیم که بهمون امکانات بیشتری میده، مثل عکس زیر. برای این برنامه، ما از سایت http://www.evite.com/ استفاده کردیم.
تجربهی ما نشون میده که این نشستها خیلی موفقاند برای علاقهمند کردن افراد به بازیهای رومیزی و از بین کسانی که تو این نشستها شرکت کردند، بازیکنهای جدی خوبی کشف شدند 🙂 در ضمن برگزاری خیلی ساده و کمهزینه است. خیلیها برای کنجکاوی هم شده، علاقهمندند یه بار هم شده شرکت کنند. حتمن امتحان کنید.
پیروز باشید،
شقایق.
ممنون واقعا. خيلى مطلب كاربردى و خوبى بود
من قصد دارم همين هفته اين روش رو امتحان كنم. دوستانى كه مايلند ايميلشون رو به آدرس من بفرستن amir.salamati@gmail.com. البته با اجازه مسعود جان
خواهش میکنم. کلی خوشحال شدم. امیدوارم جلسه پرباری داشته باشید.
عالی. تو این فضای نالان و آکنده از یاس خوب چیزیه.
ممنونم 🙂
با سلام . دوستان در حال حاضر اگر علاقمند به بازی رزیستنس هستید من در سایت http://www.theresistanceonline.com/ طبق
توضیحی که در قسمت رزیستنس داده بودم هستم . هر چند خوب شد مسعود عزیز لطف کردند و اشتباه بنده رو در زمینهء فهم درست یکی از قوانین بازی توضیح دادند و بنده در حال حاضر ساعت 8 امشب (چند دقیقه دیگه) در این سایت هستم تا فعلا ورژن اولیه رو بازی کنیم تا شاید فردا اگر آماده باشید ورژن آوالن Avalon رو هم تمرین کنیم . راستی یک سایت بسیار خوب هم در زمینهء برد گیم (دقیقا مختص برد گیم) منتهی بصورت آنلاین هست که میتونه جالب باشه . خصوصا اینکه بازی Dixit رو هم داره . فقط باید ثبت نمام کنید و تمام . حتی بازی شبیه کتان Katan رو هم به نام vaviiatii داره که منتهی به جای جزیره از برکه استفاده شده !! . سایت بصورت اسکریپت بازیها رو اجرا میکنه . بسیار شبیه حالت واقعیشون . و بعد نوبت بازیکن بعدی . همینطور تا به آخر . حتما سعی کنید آماده و باهم وارد سایت بشید چون بعضی مواقع که میخواهید با افراد دیگه بازی کنید روند بازی به خاطر پاسخگوئی کند طرف مقابل خیلی کند جلو میره . در حالیکه در نشستهایی که باهم داریم همه همدیگر رو میشناسن و با سرعت بیشتر بازی میکنند . بازیهای جالب دیگه هم هست . کلا سایت فرانسویه ولی طی چهار پنج سال اخیر به خوبی توسط بنده تست شده . بازی دیابالیک Diaballik رو هم از دست ندید . بصورت شطرنج 7*7 و تا حدودی شبیه بازی فوتبال . یا شاید هم هند بال ! اگر درست گفته باشم . مشابه این سایت تقریبا در اینترنت به ندرت وجود داشته باشه که بازیهای فکری ساده رو هم پوشش بده .
آدرس سایت http://www.boiteajeux.net/
فعلا .
پیشنهاد میکنم اگه از فیسبوک استفاده میکنین عضو گروه فیسبوک این وبلاگ بشین (لینکش اون کنار هست) و اونجا موضوع بازی آنلاین رزیستنس رو مطرح کنین، فکر میکنم احتمال اینکه آدما بخونن و شرکت کنن بیشتر باشه.
دوستانى كه براى قرار بازى تو كافه موافقن، من نظرم روى پنج شنبه هستش، بازى هم براى شروع ديكسيت و سيتادل رو مناسب ميدونم، بسته ب تعداد البته. نظرتونو بگيد يا ايميل كنيد كه تصميمى بگيريم، ممنون